И през изминалото денонощие екипите на РСПБЗН в областта са реагирали на различни сигнали за оказване на съдействие за преодоляване на последиците от падналия през уикенда обилен мокър сняг и силния вятър.

Получените сигнали са най-вече за необходимост от разчистване на паднали дървета и големи клони по пътищата и върху автомобили. Служители на РСПБЗН-Търговище са нарязали и отстранили паднали дървета на пътя между селата Васил Левски и Ловец в община Търговище. Техни колеги от РСПБЗН-Попово са разчистили паднали вследствие вятъра дървета в горист участък от пътя между селата Зараево и Садина, както и върху паркиран в ж к „Русаля“ в гр. Попово лек автомобил „Рено Трафик“.

Паднали на пътя от с. Змейно за град Омуртаг дървета и клони, което в комбинация със снежните преспи е направило достъпът до селото невъзможен, са разчистили съвместен екип служители на РСПБЗН-Омуртаг и на община Омуртаг.

Екипът се е придвижил дотам с високопроходима техника на пожарната, и след като пътят е бил отворен със специализирана техника на поддържаща пътищата фирма, хората от екипа са отстранили и нарязали  множество паднали дървета и клони, Това е направило възможно от селото да бъде изведен човек, нуждаещ се от хемодиализа, който е бил транспортиран до МБАЛ-Търговище.

Екипът на пожарната служба е разчистил и дървета и клони по пътя до съседното село Птичево, достъпът на МПС до което преди това също е бил блокиран. Екип служители на РСПБЗН-Търговище са се отзовали на получен в 05,55 ч на 28.11.2023 г. сигнал за възникнал пожар в покрива на къща в с. Подгорица в община Търговище.

Няма пострадали хора. Огънят е унищожил около 8 кв м покривна конструкция и техника. Вероятната причина за възникване на инцидента е късо съединение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име