OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С многобройни инициативи с превантивна насоченост и основна цел ограничаване предпоставките за пътния травматизъм се отбелязва в областта Денят на безопасността на движението у нас – 29 юни. През 2019 г. с решение на Министерския съвет по инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ 29 юни бе определен за единна дата за страната ни.  Целта е в този ден с началото на лятната ваканция за децата и преди масовите пътувания през юли и август да се акцентира вниманието на обществото към безопасността на движението по пътищата, както и да се даде възможност за споделяне на опит и добри практики между различните ведомства и организации, работещи по тази изключително важна тема. В проявите, които са в изпълнение на План-програмата за безопасност на движението по пътищата на област Търговище за 2021 г., активно се включват и служители на сектор „Пътна полиция“ и на районните управления в състава на ОДМВР-Търговище.

Така например по съвместна идея на ръководствата на II СУ „Професор Никола Маринов“ и на РУ-Търговище днес ученици от 7 до 11 клас се срещнаха в двора на училището и разговаряха за безопасността на движението с полицейски и младши полицейски инспектори от група „Териториална полиция“ в управлението, както и с представители на търговищкия мотоклуб „The keepers”.  В края на интересната среща-разговор адренализът на учениците обяснимо се повиши, когато заработиха двигателите на паркираните в двора мотоциклети, а впоследствие водачите им направиха една демонстративна обиколка в училищния двор. Преди това над 100 по-малки ученици от същото училище обсъдиха в актовата зала на училището с инспектор от Детска педагогическа стая към РУ-Търговище основните правила  за безопасността  им на пътя в качеството им на пешеходци или на водачи на велосипеди и други пътни превозни средства.

Срещи с полицейски служители относно необходимостта за съблюдаване на изисквания, гарантиращи запазване на живота и здравето им на пътя, в навечерието на Деня на безопасността на движението бяха проведени и в I СУ „Св. Седмочисленици“ и в Детска градина „Пчелица“ в гр. Търговище. Различни превантивни инициативи, свързани с темата за  сигурността на децата ни по улиците и пътищата и избягване на евентуално рисково поведение, ще бъдат осъществени с партньорството на полицията и утрешния ден в гр. Търговище. Беседа за най-често срещаните причини за пътния травматизъм при децата и за това какво те самите могат и трябва да направят, за да съхранят живота и здравето си на пътя, ще изнесе служител на сектор „Пътна полиция“ в инициатива, реализирана от Обединения детски комплекс и БЧК-Търговище.  Проявата стартира в 10,30 ч пред сградата на Драматичния театър в областния град. Служители на „Пътна полиция“ имат готовност да отговорят на въпроси по темата на представители на медиите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име