Двама братя IT специалисти от Попово, Петър и Любомир Христови, са в екипа на компанията InterSoftPro, която спечели първото място на изложението за електронна търговия eCommerce Berlin Expo в категория „Най-добра иновация“.

Става дума за събитие с изключителна важност за IT сектора, което се провежда в Берлин, Германия всяка година и успява да събере над 7.000 посетителя, основно представители на високотехнологични компании, малки и средни предприятия и брандове, медии, анализатори, венчър кепитъл инвеститори и др., опериращи в сектора на електронната търговия. Сред познатите брандове присъстват гиганти като MasterCard, Shopify, Anexia, Leaseweb, Austrian Post International, BMW, ING, Adidas, Amazon, Zalando, Auto1 Group и др.

Неразделна част от събитието са престижните награди eCommerce Germany Awards, за които всяка година се състезават предварително селектирани 500 високотехнологични стартъпи и компании от целия свят в 10 категории. В два отделни кръга интернет публиката и жури, съставено от топ професионалисти, определя по 3 финалиста във всяка категория от общо 100 номинирани финалиста.

Тази година в категория „НАЙ-ДОБРА ИНОВАЦИЯ“ с първо място бе отличен RoboBIZZ (https://www.robobizz.com) – продукт на български екип от програмисти, стоящ зад базираната в София и Лондон компания InterSoftPro.

Член на този екип са и братята поповчани – Петър и Любомир Христови. Те живеят и работят в Попово, което не им пречи да бъдат ценни членове на екипа, донесъл този престижен приз за България. Не обичат да говорят за себе си, защото екипната работа си има своите правила и закони, според които всички те взети заедно представляват „мозъчния тръст“ наречен InterSoftPro.

Какво точно представлява RoboBIZZ? Това е въпросът към Петър, на който той отговаря сдържано, но изчерпателно:

„В същността си RoboBIZZ представлява усъвършенствана, изцяло автоматизирана система за електронна търговия, управлявана от Изкуствен Интелект.

Може да ви звучи като научна фантастика, но нашето решение, с лекота и за минути изгражда добре структуриран продуктов каталог в напълно празен темплейт на електронен магазин с всички необходими снимки и описания на неограничен брой продукти и към неограничен брой доставчици, управлява поръчки, издава фактури, променя ценови политики, заявява куриери и т.н. като по този начин оптимизира разходите за персонал, елиминира човешките грешки и съкращава времето за доставка на продуктите.

Решението може да се интегрира върху всяка електронна платформа като Prestashop, WooCommerce, Magento, Shopify, OpenCart и т.н., както и към всеки складов софтуер или ERP система. Може да бъде използвано както за B2C така и за B2B цели – въпрос на фирмена визия и организация.“

Според Петър и Любомир, основен двигател и генератор на идеи е Изпълнителният директор на фирмата и създател на RoboBIZZ, Николай Нероев, който е с повече от 20 години опит в програмирането и особени интереси в областта на разработването на Изкуствен Интелект.

Не по-малка е заслугата и на Техническия директор Илия Христов, както и на отдела разработчици, които непрестанно усъвършенстват и оптимизират решението.

Познавайки добре предизвикателствата в сектора на електронната търговия, пред които са изправени фирмите, Нероев решава да насочи собствения си потенциал и този на екипа си към разработването на универсално SAAS/RAAS (software-as-a-service/robot-as-a-service) решение, което да даде възможност на различни по големина стопански субекти да използват Изкуствения Интелект за да могат да се развиват в изключително конкурентната и динамична глобална пазарна среда.

RoboBIZZ заменя изцяло рутинните процеси в електронната търговия и оптимизира разходите, давайки възможност на всеки предприемач, независимо колко е голям, да развива собствен бранд, насочвайки повече средства към дигитален маркетинг и не на последно място – да наблегне на качествено и персонално клиентско обслужване (нещо, което определено липсва в големите електронни пазари).

А за предимствата на въпросното софтуерно решение, кратко и ясно отговаря Любомир “Ако управлявате електронен магазин или сте на път да отворите такъв, вече можете спокойно да забравите за ръчно попълване на данни и качване на снимки, ръчна промяна на цени и количества, издаване на фактури и складови разписки, IT поддръжка, хостинг, уеб дизайн и редица други скъпи и трудоемки процеси, които правят електронния ви бизнес кошмар. В този аспект Изкуственият Интелект няма алтернатива“

Въпрос на избор и фирмена философия, но в епохата на високите технологии липсата на внедряване на иновации е сигурният път към фалита.

Революцията в eCommerce бизнеса вече започна.

Да бъдеш или Да не бъдеш част от нея – това е въпроса?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име