Отборите на Попово 09 (Попово) и Изгрев (Ябланица) получават промоция за участие във второ ниво от волейболния шампионат при мъжете – Висшата лига от следващия сезон 2022/23. Това стана ясно след завършване на финалния турнир в третия ешелон – А НВГ, който се проведе в залата на СОУ „Христо Ботев“ в Ихтиман.

Шампион на трета група стана тимът на Попово 09. В последния ден съставът, воден от Тошко Цанев, надигра домакините от Ботев (Ихтиман) с 3:0 гейма и спечели убедително титлата с три победи и 8 точки.

Предния ден волейболистите на Попово се наложиха над Изгрев (Ябланица) с 3:0 гейма

На втора позиция, с две победи, една загуба и 5 точки, се нареди тимът на Изгрев (Ябланица).

В последния ден от турнира волейболистите на Ябланица надиграха Локомотив (Червен бряг) в пряк спор за второто място, като се наложиха с категоричното с 3:0 гейма. По този начин волейболистите на Иван Иванов се пребориха за квота за по-горното ниво.

Регламентът предвижда първите два в крайното класиране на А НВГ да продължат нагоре, като Попово 09 и Изгрев ще попълнят Висшата лига наесен.

На трета позиция завърши съставът на Локомотив (Червен Бряг) с една победа, две загуби и 3 точки. Четвърти остана домакинът Ботев (Ихтиман) без успех и 2 точки.

Всеки отбор излъчи по един играч, който бе MVP за отбора.

Ето най-полезните състезатели на финалите:

Попово 09 – Димитър Димитров

Изгрев (Ябланица) – Денислав Райков

Локомотив (Червен бряг) – Силвио Стефанов

Ботев (Ихтиман) – Стоян Мирчев

BGvolleyball.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име