Проявите за Седмицата на гората, която традиционно се провежда от 1 до 7 април, в ДЛС-Черни Лом ще стартират на 26 март.

От 12.00 до 13.00 часа утре ученици от СУ „Свети Климент Охридски“ ще залесят фиданки в двора на школото. Веднага след това започват интерактивни игри с деца от 1 до 7 клас.

На 29 март от 12.00 часа дръвчета ще залесяват и учениците от СУ „Никола Й. Вапцаров“ в града, след което отново ще има урок по Горска педагогика за децата от 1 до 7 клас.

Официалното откриване на Седмицата на гората ще бъде на 1 април, като директорът на стопанството инж. Симеон Давидков ще поздрави лесовъдите и отличилите се през годината.

3 април е обявен за Ден на отворените врати в териториалното поделение. От 10.00 до 11.00 часа учениците от СУ „Свети Климент Охридски“, участвали в конкурса „Растем заедно с нашата гора“, ще получат своите награди. От 11.00 до 12.00 часа малчуганите, техните преподаватели и служители на ДЛС-Черни Лом ще залесят фиданки в двора на стопанството.

Залесяване с деца ще има и след седмицата на гората. На 9 април ученици от СУ „Любен Каравелов“ в Попово ще участват в урок по Горска педагогика, а преди това ще засадят своите дръвчета в двора на училището.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име