Журналистът и издател Божидар Николов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Търговище“ предлага в докладна до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров.

Предложението е на база постъпила в Общината подписка, подкрепена от повече от 50 граждани с избирателни права, с постоянен или настоящ адрес в общината.

Номинацията е за заслугите на Николов в областта на културата, като журналист, писател и общественик.

Божидар Николов е главен редактор и издател на вестник „Търговищки новини”. Автор е на редица разкази, есета, приказки за деца, афоризми и епиграми. Той е носител на множество общински, регионални и национални отличия и награди.

Сред тях са орден „Св. св. Кирил и Методий” първа степен от Президента на Република България, наградата „Златно перо” на Съюза на българските журналисти и други.

Предложението за удостояване на Божидар Николов с почетното звание ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Общинския съвет на 30 март.

Докладната на кмета, заедно с подписката за номинацията, са публикувани в сайта на Общината: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/meetings/Sesia20032023

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име