След успешната премиера на спектакъла „Тайната на Джордж Вашингтон“ от Миро Гарван предстои второ представление на 8 декември, от 19 часа, в камерната зала на Драматичен театър Търговище.

Публиката ще види една хипотетична среща между съпругата и бившата любовница на Джордж Вашингтон, няколко дни след кончината на първия президент на Съединените американски щати. Нощта в имението Маунт Върнър постепенно ще се превърне в бойно поле между двете жени, които дори postmortem продължават да водят битка за сърцето на великия пълководец.

„Кому всъщност принадлежи сърцето на Джордж Вашингтон?“ се оказва много по-труден въпрос, отколкото би се очаквало, защото в самата си формулировка предполага един-единствен отговор. Възможно ли е обаче човек едновременно и еднакво силно да обича две лица?

Спектакълът на режисьора Денислав Янев неслучайно е в програмата на сезон „Семейството“ – той подлага на съмнение канони на ортодоксалния брак, противопоставен на сложните движения на човешкото сърце. Постановката ще даде начало на поредица от бъдещи заглавия, чиято цел е създаването на редовна месечна програма за камерната зала на театъра. 

Следващото представление на „Тайната на Вашингтон“ ще е на 10 февруари 2023 година.

Автор: Миро Гавран

Режисьор: Денислав Янев

Сценична среда и костюми: Ирена Дойчева

Композитор: Николай Владимиров

Участват: Маргарита Маркова, Грета Неделчева и Божидар Попчев (глас)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име