Община Търговище приема заявки за участие в 244 Традиционен пролетен панаир, който ще се проведе от 8 до 14 май 2023 г.

По традиция търговското изложение ще се проведе в залите на Художествена галерия „Никола Маринов“ и на откритите площи пред нея. Ще има и увеселителна част с атракциони, които ще бъдат разположени зад стадион „Димитър Бурков“.

В срок до 3 май се приемат заявки от търговци, желаещи да участват. Документи се подават в Центъра за административно обслужване на Общината или на електронната поща: obshtina@targovishte.bg.

Запазват се цените за наемане на площи, като те не са променяни от години. За 1 кв. м изградена модулна конструкция в изложбените зали ще се заплаща наем от 50 лв. Свободната закрита площ в залите ще струва 40 лв. Шатрите ще се отдават срещу 20 лв. за кв. м.

За наем на до 50 кв. от свободната площ пред залите и в зоната на т. нар. весел панаир, ще се плаща сумата от 15 лв. За площите от 50 до 100 кв. м цената е 13 лв. Наемът на откритите площи над 100 кв. м е 10 лв. за кв. м.

Посочените цени са без ДДС и са за целия период на панаира.

Образец на заявлението за участие е публикувано тук: https://bit.ly/3JhvXiZ

Припомняме, че се планира и провеждането на Фермерски и занаятчийски пазар в Алеята на занаятите, в дните от 9 до 13 май. В него могат да участват регистрирани земеделски производители, занаятчии, регистрирани по реда на Закона за занаятите, както и производители на еко/био изделия и козметика.

Желаещите да участват в пазара трябва да заявят това в срок до 21 април на някой от следните телефони в Община Търговище: 0601 68 693; 0601 68 604; 0879 869 330; 0876 720 071. На тези телефони може да се получи и допълнително информация за условията за заемане на площите и участието в пазара.

В ход е и подготовката на културната програма. Предвижда се концерти и други културни събития и прояви да има във всеки от панаирните дни.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име