Турнирът, който бе организиран от Спортната асоциация на МВР, Центъра по бойна подготовка и спорт в Академията на МВР, и домакините – ОДМВР-Търговище, бе проведен в продължение на два дни в покритото стрелбище  в сградата на дирекцията.

В  състезанието участваха 24 отбора при мъжете, и 8 – при жените, от различни спортни клубове и други структура в системата на МВР, като всеки отбор се състоеше от по двама състезатели. То се проведе в две части – отборно и индивидуално класиране. Участниците в отборната надпревара стреляха от 4 дистанции – от 20, 15, 10 и 5 метра, а тези е индивидуалното състезание – от 3 дистанции – 20, 10 и 5 м.

В индивидуалното класиране при мъжете победител стана Валентин Александров от ОДМВР-Пазарджик, пред Димитър Игнатов от Зонално жандармерийско управление-Бургас, и Ивайло Вичков от Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ (ГДЖСОБТ).

При жените в индивидуалната надпревара се наложи Луиза Димова от Академията на МВР, пред Рая Алексова от ОДМВР-Габрово, и Кристияна Крумова от СДВР. Петото място при жените  завоюва Светла Полкова, ст. инспектор в РДПБЗН-Търговище( на турнира тя се състезава за отбора на ГДПБЗН) – един безспорен успех за търговищкото момиче и заслужено признание за труда и старанието й.

След оспорвана надпревара при мъжете победител стана отборът на ОДМВР-Пловдив, следван само на точка разлика от отбора на ГДЖСОБТ. Третото място завоюва отборът на ОДМВР-Пазарджик.

В отборната надпревара при жените се наложи отборът на Академията на МВР(София), следвана от отборите на СДВР и на ОДМВР- Бургас.

С купата на победител в крайното комплексно класиране си тръгна отборът на Академията на МВР. Второто място в отборното комплексно класиране е за състезателите на СДВР, а третото – за колегите им от ОДМВР-Хасково.

Класираните на първите три места в индивидуалната надпревара получиха медали и грамоти, а в отборното и комплексно класиране – купи и грамоти. С грамоти бяха отличени и всички класирали се до шесто място в отделните дисциплини. За създадената отлична организация на състезанието с грамоти на Спортната асоциация на МВР бяха отличени директорът на ОДМВР-Търговище ст. комисар Светлин Петев, и съдийския състав на състезанието – Николай Николов от РУ-Омуртаг и Кръстьо Димитров от РУ-Търговище.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име