Мащабен пожар, възникнал в сухи треви и храсти в землището на с. Вардун в община Търговище, са гасили през вчерашния ден екипи на РСПБЗН-Търговище.

Сигналът за инцидента е получен в 12,40 ч. На място са изпратени екипи на службата с 3 противопожарни автомобила, а впоследствие в гасенето са се включили и допълнителни сили.

Огънят е обхванал и ниската растителност в 90 декара иглолистна гора. Благодарение на бързите и адекватни действия на те пожарът е бил ликвидиран без преки материални загуби, като споменатата гора е била спасена.

Пожар в сухи треви и храсти в землището на с. Язовец в община Антоново, обхванал значителна площ, е погасен без преки материални загуби от екип служители на РСПБЗН-Антоново, където е спасена от огъня намираща се в близост 300 декара смесена гора. Пожарът е обхванал около 200 000 кв м площ. Погасен е от екипи на  службата с три противопожарни автомобила.

За изминалото денонощие екипи на районните служби ПБЗН са погасили без преки материални загуби още 3 пожара, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън – в сухи треви и храсти в с. Горица, община Попово/намесата на огнеборци от РСПБЗН-Попово е предотвратила разрастването на огъня в посока две намиращи се в близост сгради/; в запалена суха листна маса и храсти в кв. „Запад“ 2 на гр. Търговище, и в сухи треви в землището на с. Змейно в община Омуртаг.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име