Краси Панчев

Обучение за оказване на професионална помощ в извънредни ситуации ще има в Търговище. Професионалният рейнджър. Краси Панчев идва в областния град по покана на Спортен клуб „Бодигард – Секюрити и  Николай Алексиев – треньор, инструктор и управител на търговищкия клуб.

По време на занятието г-н Панчев ще говори и демонстрира различни практики  при медицинска помощ в критична, стресова ситуация и ще сподели натрупаният си опит  при работата му като охранител в едни от най- горещите точки в Ирак, Ливан и Афганистан.

„ В днешното динамично време, тийнейджърите са много активни и могат да попаднат в най-различни ситуации, на улицата, на спортната площадка, на море и на всевъзможни други места. Идеята ни е да им покажем някои елементарни и прости техники с които да помогнат на приятеля изпаднал в беда и да могат в т.н. критични минути да помогнат докато пристигне адекватна помощ“, сподели Краси Панчев.

„Аз винаги съм казвал, че децата са любопитни и имат желание да се научат, допълни, ръководителят на Спортен клуб „Бодигард – Секюрити“,  Николай Алексиев. За това и реших, че това трябва да е човек с опит, човек който може да им покаже много неща. Самите деца, няма как по друг начин да се научат, ако ний не им покажем, какво значи критична ситуация, какво значи да спасиш един човешки живот.

Аз съм убеден, че те ще го научат. Казвам им, ако имате умения и ги използвате в точния момент, може да станете герои за човека, на когото сте помогнали, за семейството му и за останалите.

Поканили сме и родителите им да присъстват на това обучение. Те самите поискаха да присъстват и ми помогнаха много при осъществяването на тази  идея. За сега обучението ще се проведе само в нашия клуб, а за в бъдеще имаме идеи с Краси Панчев, как да изнесем обучението и извън залата.“

Занятието започва на 9 юли в 9.30 ч. в залата на Спортен клуб „Бодигард – Секюрити“

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име