Намалена е видимостта тази сутрин в ниските части на страната. Температурите са между 3° и 8°. През страната днес ще премине студен атмосферен фронт. Ще има променлива, през втората половина от деня често значителна облачност, когато на изолирани места ще превали слаб краткотраен дъжд. Вятърът от запад и северозапад ще се усили. Максималните температури ще бъдат все още високи за средата на ноември, предимно между 16° и 21°.

През нощта срещу четвъртък облачността бързо ще намалее и в четвъртък ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който след обяд ще отслабне, а до вечерта и ще стихне. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните – между 11° и 16°.

В петък сутринта ще е почти тихо и доста хладно с минимални температури между 0° и 5°, на места в низините видимостта ще е намалена. От запад облачността ще се увеличава, а след обяд ще започнат валежи, които до края на деня ще обхванат цяла Западна България. Ще духа слаб югоизточен вятър. Температурите ще се задържат почти без промяна.

През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. В събота с умерен и силен вятър от север-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижат. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, но със застудяването и на места във високите полета и по-ниските планински райони дъждът ще се примесва или ще преминава в сняг.

Има повишена вероятност за интензивни и значителни по количество валежи. Температурите ще са почти без дневен ход, от 4°-5° в Западна до 10°-12° в Източна България.

В неделя валежите ще отслабнат и в по-голямата част от страната ще спрат, облачността ще се разкъса и до края на деня ще намалее. Вятърът ще отслабне, ще остане от северозапад.

Студено време с минимални температури близки до 0° и максимални около и под 10°. В началото на новата седмица със слаб до умерен западен вятър ще се затопля. Ще има променлива облачност, над много райони намаляваща и до слънчево.

shumenonline.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име