Днес, 28.03.2019 г., в пресцентъра на Областна администрация Търговище се проведоха консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия за 28 многомандатен избирателен район Търговищки. Присъстваха парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание – ПП ГЕРБ коалиция „БСП за България“, ДПС, коалиция „Обединени патриоти“, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени – коалиция „Реформаторски блок“, коалиция „България без цензура“, БНД, Земеделски народен съюз, движение „Гергьовден“.

Състава на РИК се състои от 13 членове: председател, двама заместник-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите.За  ПП ГЕРБ – 5 члена, коалиция „БСП за България“ – 4 члена, ДПС – 1 член, коалиция „Обединени патриоти“ – 2 членове, партия „Воля“ – 1 член. Партиите и коалициите, които имат избрани членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, имат право само на един член.

По време на консултациите представителите на партиите и коалициите постигнаха споразумение за председател, двама заместник-председатели и секретар.

След изготвянето на протокола и подписването му от представителите, които присъстваха на консултациите, две от партиите подписаха протокола с особено мнение и в тази връзка представиха писмени мотиви. Всички документи ще бъдат изпратени в срок до ЦИК за окончателно решение за състава на РИК – Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име