Нови цени за настаняване в почивната база в Балчик, за участие в пролетния панаир, както и на част от услугите, предоставяни от Общинското предприятие „Обреди“, са публикувани за обществено обсъждане. Промените са заложени в проект за изменение на Наредбата за определяне на местните такси цените и услугите в община Търговище.

Всички нови цени са определени на база разходите по предоставяне на услугите и покриването на консумативите за тях.

Предлага се за нощувка в двойна стая в общинската почивна станция в Балчик да се заплаща по 18 лв. на легло или общо 36 лв. за двойна стая. При индивидуално настаняване ще се заплащат 33 лв. За децата до 3 години нощувката е безплатна.

Актуализират се и таксите за участие в търговското изложение в рамките на панаира. Те не са променяни повече от 10 години. Предвижда се да отпадне таксата от 48 лв. за включване в официалния каталог на Изложението.

За изградена модулна конструкция в залите на художествената галерия ще се заплаща сумата от 78 лв. на кв. м. Свободната закрита площ ще струва 66 лв. за кв. м. Свободните открити площи до 50 квадрата ще се отдават на цени от 30 лв. на кв. м. При наемане на терен от 50 до 100 кв. м, сумата е 24 лв. на кв. м. За площи над 100 кв. м ще се плаща по 18 лв. на кв. м. Цените са за целия период на пролетния панаир.

Нови цени на услугите ще има за радостните и тъжните ритуали. Сватбеният ритуал в зала ще струва 95 лв., а на място, определено от младоженците в рамките на града – 220 лв. Сватбен ритуал на открито, с музикален съпровод на живо, ще струва 370 лв.

Сред новите услуги, предоставяни от Общинското предприятие „Обреди“, е и ползването на урнова ниша на територията на гробищния парк. Определената цена е 700 лв.

Предложения по проекта за изменение се приемат писмено, в срок до 26 юни, на e-mail: obshtina@targovishte.bg или в Центъра за административно обслужване.

Проектът за изменение на наредбата, заедно с мотивите и списък на всички нови цени и услуги, са публикувани в сайта на Общината: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/normative.acts.projects/ProektNOAMTCU25.05.2023

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име