Три високотехнологични оранжерии, изградени във вътрешността на бивш стопански двор в с. Долец в община Попово, са установили  служители на  областната дирекция при извършено от тях около 11,30 ч на 15.09.2022 г.  претърсване в постройката, стопанисвана от 44-годишна жена от гр. Попово.

Там криминалистите са открили 589 саксии с отглеждани в тях растения с общо тегло 27 кг зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Оранжериите са били разположени в хале, разделено на 3 части. Растенията в тях са се намирали в приблизително еднаква фаза на развитие.

При последвали на същия ден процесуално-следствени действия „Претърсване и изземване“ в дома на същата жена в гр. Попово е намерен пакет със суха тревиста маса с тегло 2 кг, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. В избено помещение към жилището е намерена оборудвана лаборатория без растения в нея.

Зелената и сухата тревиста маса, както и високотехнологичното оборудване, са иззети по надлежния ред.

44-годишната жена е задържана в РУ-Попово.

По случая е образувано досъдебно производство.

Работата по документиране на случая продължава и се осъществява под ръководството на прокурор от Районна прокуратура Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име