Полицията и прокуратурата в Търговище разкриха убийството на 42-годишен мъж от града, който беше обявен за национално издирване.

Тялото на Хайредин Себайдинов Рамизов беше открито на 11 януари. След разследване е установено, че той е прострелян в землището на града от 44-годишен свой приятел Д. Л, който е задържан.

Стрелецът и жертвата са познати на полицията, многократно са осъждани, Хайредин е с четири присъди, като последната присъда е шест години лишаване от свобода за разпространение на наркотици. Д.Л. е с три присъди но към момента е реабилитиран. Собственик е на автокъща, семеен с две деца.. Мотивите и причините за престъплението все още не са изяснени.

Жертвата е простреляна в тила с дългоцевно оръжие. Според обясненията на задържания Д. Л, двамата с жертвата прострелвали оръжие в открита местност, като до смъртта на 42-годишния мъж се стигнало инцидентно. Дали това е така ще се разбере след  провеждането на необходимите в случая експертизи.. Не е сигнализирал за инцидента съответните органи като е направил опит да се укрие. „Напуснал е местопроизшествието, изхвърлил е оръжието, изхвърлил е част от облеклото си, сменил е гумите на колата“, обяви Васил Ангелов, зам.-окръжният прокурор на Търговище.

„Бяха много оскъдни първоначалните данни, също така някои навици на жертвата отговаряха на някои моменти на изчезването му. Действията на извършителя по прикриване на неговото деяние доста ни затрудниха заради лошото време. Използвахме целия си технически ресурс включително и дронове.“, уточни ст. комисар Светлин Петев, директор на полицията в Търговище.

Окръжен съд – Търговище взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Д. Л.. На лицето е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за убийството на Хайредин Рамизов. Предвиденото наказание е „Лишаване от свобода“ от 10 до 20 години. Съдът, като взе предвид реалната опасност да се укрие или извърши друго престъпление, прецени искането за правилно, обосновано и законосъобразно, постанови мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Д. Л.

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна. При обжалване делото е насрочено за  23.01.2024 г. – вторник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име