Нов прочит на „Криворазбраната цивилизация“ ще представи Русенският куклен театър на 9 март, четвъртък, от 18 часа, на сцената на Държавния куклен театър в Търговище. Добри-Войниковата комедия е решена в модерен стил, с елементи на попарт, а осъвременените герои и език доближават архаичния текст до езика на съвремието ни.

Драматизацията и режисурата са на Валентин Владимиров – Валяка. Сценографията е на Таня и Георги Пасеви. Музика – Станимир Иванов.

В главните женски роли ще видим две актриси, родом от Търговище – Теменуга Хараланова, която е и директор на ДКТ – Русе, влиза в ролята на Мадам Злата. Христина Стоянова играе дъщеря й – Анка – изкупителна жертва на братовото си лекомислие, на майчината си глупост и на късогледия консерватизъм на баща си.

Анка е влюбена в Маргариди, за нея той е символ за европейската цивилизация. Тя се прехласва по изтънчената му етикеция и се надява, благодарение на него, да стане цивилизована маНдама по европейска мода.

С презрение отбягва тукашните момци, имайки ги за прости, и неистово желае едно – живот в пазвата на модерна Европа. Дали обаче Маргариди има чисти намерения? И кой ще защити честта на Анка – остава да разберем от комедийното представление и Анкиното приключение.

Участват още Кремена Станева, Румяна Джамбазова, Любен Русенски, Мартин Маринов, Мартин Пашов, Хубен Нурев.

Представлението е с продължителност 70 минути и е подходящо за възрастни и деца над 12 години.

Билети, на цена от 7 лева, ще се продават на касата на театъра в деня на представлението. Телефон за резервации: 087-819-4015.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име