С инициатива за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, празник в Източния парк и концерт на Духовия оркестър Търговище ще отбележи 22 септември, Ден на Независимостта на България.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за втора поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда.

Всички желаещи да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървените от тях крачки на 22 септември, записани на мобилно и/или смарт устройство. Трябва да се приложи и снимка/селфи от разходката до исторически или природни кътчета и забележителности в рамките на община Търговище.

Участието в инициативата е индивидуално. Извървелите минимум 10 000 крачки на 22 септември, ще участват в жребий за разпределението на 50 награди. Специална награда е предвидена за участника с най-голямо постижение.

Материалите се изпращат до 17.00 ч. на 23 септември, на имейл:  presscenter.targovishte@gmail.com. Посочват се трите имена и телефон за обратна връзка. Жребият за разпределението на наградите ще бъде изтеглен на 27 септември.

Най-добрите постижения, както и красиви, и забавни кадри, ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Община Търговище.

Пълният текст на регламента е публикуван в сайта на Общината: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/actual/news/22sept22

В празничния ден, от 10.30 ч. на площадката за ролери в Източния парк започва и празнична програма, организирана от Фолклорен клуб „Омая“ с подкрепата на Община Търговище. Ще има богата фолклорна програма, с участието на самодейци, ансамбли и фолклорни клубове от региона,  кътове по интереси за децата, занимания по зумба и други изненади. При валежи празникът ще се състои в зала „Дечко Стефанов“.

Ден преди празника, в сряда, 21 септември, Духовият оркестър пък ще изнесе концерт на открито в парк „Роден кът“. Началото на изявата, която е посветена на Деня на Независимостта, е в 18.00 ч.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име