На  29 декември 2019 г., в спортната зала на гр. Опака се проведе ежегодния, пети по ред хандбален турнир за мъже „Мемориал Сейхан Ахмедов”. В двубоите участваха отбори съставени от местни състезатели. Всички играчи са преминали през школата в гр. Опака. Някои от състезателите живеят и работят в чужбина, завърнали са се за празниците. Четирима от участниците в днешния турнир са викани и в националния отбор по хандбал.

Турнирът е в чест на починалия през 2015 г. педагог, спортен деятел и треньор по хандбал от гр. Опака, Сейхан Ахмедов. На него се дължат успехите и популярността на този спорт в района през последните години. Традициите в хандбала в гр. Опака датират от 1974 г. Днес месният отбор, носещ името „Опака – 1974”, включва играчи от всички възрасти, мъже и жени. Детско-юношеския състав участва в републиканското първенство по хандбал.

Тазгодишното състезание е различно с това, че за първи път общинската администрация е спонсор на състезанието. Кметът на Община Опака, Мехидин Кадиров, връчи купата на победилия отбор и раздаде награден фонд от 500 лв.

По единодушно решение на участниците в турнира паричните средства бяха дарени за кампанията „Да върнем радостта на Радо”.

Радослав Георгиев от гр. Опака е на 27 г. и се бори с онкологично заболяване. В момента той и семейството му се намират в Турция, където се извършва лечение. Дарение бе прието от дядото на Радослав. За лечението на неговия внук, от името на жителите на Голямо Градище, парична сума от 500 лв. му бе връчена от кмета на селото, Мехмед Мурадов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име