Екипи на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на сигнали за необходимост от съдействие за преодоляване на последици от силния вятър над областта през последния уикенд.

Служители на РСПБЗН-Попово са се отзовали на получен в 15,13 ч на 17.09. сигнал за паднало на кръстовището на улиците „М. Маджаров“ и „А. Константинов“ в гр. Попово дърво, затрудняващо движението на МПС.

Дървото своевременно е било отстранено от платното.

На 18 септември екип на РСПБЗН-Търговище е реагирал на сигнал за паднало дърво върху лек автомобил във вилна зона „Серсема“ до с. Разбойна, община Търговище.

Дървото, което е причинило щети по автомобила, е било отстранено.

Същият екип е отстранил надвиснали големи счупени от вятъра клони на дърво на ул. „П.Р. Славейков“ в гр. Търговище, създаващи опасност за преминаващите оттам.

На два аналогични сигнала са се отзовали вчера и служители на РСПБЗН-Попово – те са отстранили затворило пътното платно паднало вследствие силния вятър дърво на ул. „В. Левски“ в с. Кардам, и са отрязали голям клон от дърво, паднал в близост до пътното платно върху покрива на къща в гр. Попово, който не се е бил отделил от дънера на дървото.

За горепосочения период от време служители на РСПБЗН-Търговище са погасили без преки материални загуби пожар в изоставен двор в с. Бистра, вероятна причина за възникване на който е изхвърлена незагасена цигара.

Пожар в сухи треви в житно стърнище  между селата Садина и Захари Стояново са погасили също без преки загуби и техни колеги от РСПБЗН-Попово. Пожарът там е обхванал около 48 000 кв м площ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име