Празнично шествие и дефиле на абитуриентите ще се проведат в Търговище на 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Началото на програмата ще бъде поставено в 10.30 ч. с шествие от I ОУ „Христо Ботев” до площад „Независимост”. В него ще се включат представители на училищата, образователните и културни институции в общината.

В 18.30 ч. започва дефилето на зрелостниците. По червената пътека пред сградата на Община Търговище ще преминат абитуриенти от 9 училища в града.

Шествието и дефилето ще протекат по предварително съгласуван с полицията и училищните ръководства график. Директорите следва да запознаят класните ръководители, родителите и учениците с него, за да преминат проявите спокойно и при добра организация.

На 23 май пък ще се състои церемонията за връчване на годишните награди на Община Търговище за образование, наука, изкуство и култура. Общо 25 отличия ще бъдат връчени на дейци на просветата и културата, ученици, представители на образователни и културни институции

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име