OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Много и различни спортни прояви съпътстваха тази година професионалния празник на служителите на МВР в област Търговище. На 4.07.2022 г. в 9,30 ч на стадион „Димитър Бурков“ в гр. Търговище  бе открита спартакиадата на служителите на ОД МВР-Търговище и РД „ПБЗН“-Търговище.

Тя включваше състезания по мини футбол/футбол  на малки вратички/, тенис на маса, майсторско управление на  МПС и състезание по стрелба с боен пистолет. Служители на двете дирекции си дадоха среща в изпълнена с жизнерадост, добронамереност, и проведена изцяло в духа на феърплея надпревара по различните видове спорт.

В турнира по тенис на маса след поредица от много оспорвани срещи приза на победител спечели отборът на РДПБЗН-Търговище с капитан директорът на дирекцията комисар Стефан Стефанов.

Втори остана отборът на Звено „Охрана на съдебната власт“, а трети – отборът на РУ-Търговище с капитан Георги Гюрушев. В надпреварата взеха участие общо 5 отбора.

Много емоции предложи футболната среша на малки вратички между отборите на ОДМВР-Търговище и РДПБЗН-Търговище. Играха се две полувремена по 25 минути, с 10-минутна почивка между тях. През второто полувреме отборът на полицаите поведе в резултата със сериозна преднина, но впоследствие пожарникарите почти стопиха аванса им, като срещата завърши при краен резултат 7:6 за отбора на областната дирекция на МВР.

Не обаче резултатът бе най-важното, а удоволствието от играта, в която не липсваха и забавни моменти. Например вратар на ОДМВР-Търговище през втората част на мача успешно се изяви и като полеви играч. В крайна сметка победител бе колегиалността и доброто настроение.

След мача всички участници с удоволствие позираха за обща снимка, а Васил Марков от отбора на полицията заслужено бе отличен с приза „Играч на мача“. Младият полицай стана автор на най-много отбелязани гола в срещата – 4.

Повече от атрактивна бе и надпреварата в майсторското управление на автомобил. Елементите се изпълняваха с лек автомобил „Опел Астра“, а класирането бе индивидуално и отборно. При мъжете за приза най-добър зад волана се състезаваха 10 души от различните структурни звена на полицията и пожарната,  докато само две дами се решиха да се впуснат в надпреварата.

В индивидуалното класиране при мъжете се наложи Атанас Димитров от РУ-Омуртаг, на чиято добра форма зад волана явно умората от участието му  в току що завършилата футболна среща не се отрази.

Втори след него остана друг традиционен участник в състезанието по майсторско шофиране – Тончо Тончев от сектор „Пътна полиция“, а третото място спечели Росен Радев от отбора на пожарната.

При дамите с победата си тръгна инсп. Диана Атанасова от сектор „Пътна полиция“. В отборната надпревара класирането доби следния вид: 1. РУ-Търговище, 2. РДПБЗН-Търговище, 3. Сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Търговище.

В същото време на стрелбището на дирекцията в  база „Разбойна“ на дирекцията се проведе състезанието по динамична стрелба по 4 мишени с голямокалибрен пистолет за служители на двете дирекции  Класирането бе индивидуално и отборно.

В крайна сметка призът за победител в отборното класиране отиде при РУ-Попово, пред отборите на РДПБЗН-Омуртаг и РУ-Омуртаг. Победител в индивидуалната надпревара при мъжете стана Аспарух Александров от РУ-Омуртаг, пред Пламен Балабанов – РУ-Попово, и Свилен Бонев – РДПБЗН-Търговище.

Победителката при дамите също е от РУ-Омуртаг – Цветелина Стефанова. Второто място спечели Светла Полкова от РДПБЗН-Търговище, а трета е Ив. Тодорова от РУ-Омуртаг.

Флагчетата на победителите в отделните видове спорт, както и на техните подгласници, им бяха връчени от директора на ОДМВР-Търговище ст. комисар Мариан Михайлов.

Спартакиадата на служителите на МВР уважи с присъствието областният управител Станимир Парашкевов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име