Община Търговище и Фондация „Искам бебе“ организират тържество за отбелязването на 10 г. от функционирането на общинския Фонд „Инвитро“ в Търговище.

Празникът ще се състои на 13 септември, от 15.00 ч., в зала 74 на местната администрация.

Поканени да присъстват са всички деца, родени с подкрепата на фонда, заедно с техните родители. Покана отправяме и до: всички двойки, финансирани по линия на Правилника за подпомагане на семейства и лица с редпродуктивни проблеми в общината; до всички членове на комисията за разглеждане на заявленията за финансиране през годините, както и до всички съмишленици на каузата да се раждат повече деца в общината ни.

Организаторите подготвят различни занимания за децата и изненади за присъстващите на празника.

Припомняме, че Правилника за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми в Търговище е приет от Общинския съвет през 2012 г., а първата сесия за кандидатстване e обявена през 2013 г.

Родените деца с подкрепата на фонда са 18. От тях 10 са момичета, а 8 са момчета. Последните данни са за момиченце, родено през месец юли 2023 г.

Припомняме също, че до края на септември е срокът за подаване на заявления за финансиране в рамките на втората за годината сесия за кандидатстване по Правилника. По време на първата, обявена през март, са подпомогнати 5 семейства.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име