Конкурсът е организиран за втора поредна година послучай Международен ден на доброволеца – 5-ти декември, от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България” в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.

В разработването на есе на тема „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“ са се включили общо 172 младежи от страната. Право на участие са имали младежи от 16 до 18-годишна възраст. Основната цел на инициативата е полуляризиране на дейността и каузата  на доброволните формирования у нас сред  тази възрастова група.

Отличени с грамоти и предметни награди за проявена инициативност при участие във второто поредно издание на конкурса са и шестима  ученици от област Търговище. Това са: Яница Димитрова и Далия Йорданова, и двете от 12 „б“ клас от ПГСС „Н. Пушкаров“ в град Попово; Валерия Милчева, Мелда Юмерова и Руджан Исмаилов от 11-ти клас на I СУ „Св. Седмочисленици“ в  гр. Търговище, и Едже Ферадова – десетокласничка от ПГИИ „Джон Атанасов“в гр. Търговище.

Наградите им им бяха връчени от директора на РДПБЗН-Търговище комисар Стефан Стефанов.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име