Стрелкинята ни Мирослава Минчева няма да участва на Олимпиадата в Токио, след като квотата ѝ е била скандално отнета, пише „Мач Телеграф“. Пред медията Минчева сподели, че преди да разкрие подробности, ще трябва да се консултира с адвокати. Преди няколко дни на Световната купа в Осиек Минчева, Бонева и Гроздева взеха злато на отборното състезание на 10 м въздушен пистолет. Минчева спечели своята квота за Олимпиадата с деветото си място в дисциплината 10 метра пневматичен пистолет за жени на европейското първенство във Вроцлав, Полша, още през февруари миналата година. Българката направи резултат 574 точки, като така покри норматива.

„Така ли се прави спорт в България? Така ли се мотивират младите? Да отрежеш крилата на 21-годишно момиче и да го лишиш от мечтата ѝ. Може да имаме претенции кой как стреля, но не може да ни се осигури масажист, психолог, силов и кондиционен треньор, които да работят с нас постоянно преди и по време на състезания”, заяви Минчева.

„Потрошена съм от контузии. Имам възпаление на сухожилията на колената, а преди няколко месеца имах и сериозен проблем със сухожилията на лакътя на дясната ръка, с която стрелям. А най-голямата ми контузия е дискова протрузия на шийни прешлени, заради нея се налага да спя на ортопедична възглавница и да правя всекидневни упражнения, без които умирам от болка.“

„Три месеца лекувах тази контузия и носих яка. След като се върнах от лечение, имах месец и половина да се подготвя за квота и с Божията помощ успях. Ще стана на 22 след 1 месец, а вече съм разглобена. Как се очаква да съм на топ ниво с всичко, което се случва?“, добави Минчева.

Квоти за Токио имат Мария Гроздева и Антоанета Бонева.

„Мач Телеграф“

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име