В мач от XXII кръг На Североизточната Трета аматьорска футболна лига, Светкавица изигра най- слабия си мач за сезона и заслужено загуби от непретенциозния отбор на Септември-Тервел с минималното 0:1. Нещо повече, гостите можеха да си тръгнат и с по-голям резултат, но късмета не беше на тяхна страна.

Мача се игра пред празни трибуни, заради противоепидемичните мерки, така че освен длъжностните лица никой не успя да види конфузната загуба на домакините, но това една ли би трябвало да успокоява състезателите и треньорския щаб.

Мача започна с натиск на домакините и още в 1 мин. Н. Илиев се отзова на чиста стрелкова позиция, но стреля слабо и неточно. В 10 мин. Н. Арнаудов с удар от 30 метра се опита да изненада Д. Александров, но стража на Септември успя майсторски да избие удара му. Няколко минути по-късно, Станислав Иванов с 30 метров пас изведе отдясно Костадин Хараламбиев, последва центриране и удар с глава на  Н. Илиев, който насочи топката под напречната греда, но Д. Александров отново показа класа и изби. Г

остите показаха зъбите си в 15 мин. когато Ст. Стефанов стреля сирно по земята, Костадин Иванов успя да отклони топката която срещна десния страничен стълб и се върна в ръцете му. Това окуражи гостите и те взеха инициативата в ръце и опасностите пред Костадин Иванов следваха една след друга. В 21 мин. след ъглов удар М. Кирилов се извиси над всички, но стреля с глава право в ръцете на вратарят. В 30 мин. С. Митев пред погледа на търговищките защитници с отсечен удар в долния ляв ъгъл изведе гостите напред 0:1.

До края на полувремето домакините се опитаха да възстановят равенството, но опитите им бяха безуспешни.

През второто полувреме вместо да натиснат своите противници и да обърнат резултата в своя полза, футболистите на Светкавица продължиха с вялата си и безидейна игра. Всичките им опити за натиск приключваха до границата на наказателното поле, а гостите имаха на няколко пъти възможност да удвоят резултата.

Предприетите смени от ст. треньора на Светкавица, Милен Петков също не донесоха очакваното раздвижване и изостряне на играта и така след последният съдийски сигнал  на  Радостин Шиков от Варна, гостите заслужено ликуваха.

В следващият XXIII кръг на 17 април /събота/, от 16.00 ч. отбора на Светкавица

приема на ст. „Д. Бурков“- Дунав (Русе)

Светкавица: Костадин Иванов, Георги Димитров, Данаил Борисов, Йордан Йорданов, Костадин Хараламбиев, Никола Василев / 82 Серкан Мустафов/, Никола Арнаудов, Николай Илиев, Румен Русков, Никола Найденов /65 Любомир Михалев/ , Станислав Иванов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име