Противоречиви са версиите за носенето на маски. За болните е задължително. За здравите лица от Световната здравна организация по-скоро не се препоръчва. „В закона за здравеопазването е формулирано какво точно е обществено място. Има въпрос за телевизионното студио – то не е такова място, защото има контролиран достъп. Редица други не са с контролиран достъп – магазини, аптеки, метро, обществен транспорт, посещения в болници, при личния лекар, в банка, административна държавна или общинска приемна, КАТ, където няма контролиран достъп.

Знаете, че има противоречиви версии за носенето на маски. СЗО по-скоро не препоръчва носенето на маски от здрави лица. Основните източници, които ползваме за въвеждането на мерки, са Китай, Южна Корея, Израел и някои други големи държави.

В Австрия и Израел от снощи маските са задължителни. В моята квартална аптека има маски – 3.50 лв. е цената, маски има. Гратисният период за закупуване на маски е до 00,00 часа в събота. , посочи председателят на щаба генерал Мутафчийски. „Поставянето на рестриктивни мерки е изпитание за българските граждани, ние също търпим тези мерки. Това са неща, които са следствие, че наблюдаваме тенденциите. Готвим се да посрещнем тези предизвикателства в по-приемлив вариант, тази епидемия ни изправя всички пред много големи предизвикателства. Знаем, че няма да има пълно разбиране, има субективно тълкуване от много хора, но получавам съвети от хора за още по-твърди мерки. Отговорността на всички е да останем твърди и да не сме колебливи, да не се поддаваме на натиск. Да обясним защо го правим, изчерпателни и убедителни да сме. Щети поголовни за всеки ще има – здравни и икономически, но важно е да ограничим тези щети, затова се правят тези неща”, подчерта Мутафчийски

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име