Зимен спортен празник ще се проведе в събота в околностите на хижа „Младост“ край Търговище. Организатори на проявата, в която ще се включат любители на природата от различни възрасти, са туристическо дружество „Никола Симов“ и домакините от хижа „Младост“, разказа за БТА Петранка Ангелова, треньор в спортен клуб по ориентиране „Вариант 5“.

„Предвидили сме игри, забавления и викторини. Ще има за всекиго по нещо – футбол, ориентиране, дърпане на въже, волейбол, рисуване за най-малките“, добави Ангелова.

Организаторите са подготвили викторина, чийто въпроси ще са свързани с историята на древния град „Мисионис“, природата, спорта и здравето, ще има и поход през гората, елементи от ориентирането ще бъдат вплетени в планинската разходка.

„Събитието ни е насочено към децата и възможността да се отдалечат поне за ден от виртуалния си живот“, допълва Ангелова. Заявка за участие са подали цели класове и организирани групи ученици от различни училища в Търговище.

„Радва ни фактът, че много хора ще се включат. А най-мотивиращо е, че имаме подкрепа и морална, и организационна от различни места. Това показва, че сме на верен път“, казва Петранка Ангелова.

SPORTAL.BG

2 КОМЕНТАРА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име