Държавен драматичен театър – Търговище даде начало на първото издание на Конкурс за съвременна драматургия за млади зрители „ЗЕЛЕНАТА КОТКА“.

Целта е да се стимулира откриването и развитието на оригинална българска драматургия, засягаща актуалните проблеми и вълнения на подрастващите в тийнейджърска възраст.

Гергана Димитрова – Селекционер

Селекционер на пиесите, които ще бъдат допуснати за разглеждане и състезание за голямата награда е Гергана Димитрова (режисьор, преводач, автор и основател на платформата за нова драматургия ПроТекст).

Три пиеси – финалисти ще получат възможността да бъдат представени пред публика през формата на пърформънс – четения в рамките на двайсет и второто издание на Международен фестивал за спектакли за деца „Вълшебната завеса“, чийто ежегоден организатор отново е драматичния театър в Търговище. Победителят в конкурса ще спечели почетна грамота и реализация на пиесата на сцената на театъра – домакин.

Заглавието на конкурса е взаимствано от придобилата емблематична слава в Румъния едноименна пиеса от драматуржката Елизе Вилк, която предстои да бъде поставена за първи път в България именно в Търговище в началото на следващата календарна година.

*Конкурсът е анонимен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име