В  три търговски обекта/в гр. Търговище и в гр. Омуртаг/ е установено предлагане за продажба на общо над 60 артикула с логото на защитени търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право.

Това е констатирано в хода на проведена на 3.11.2022 г. от служители на ОДМВР-Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията и нарушенията, защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

При извършена проверка в магазин в гр. Търговище е установено, че в него са изложени за продажба дрехи с логото на 7 известни търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право за това.

При извършена на същия ден проверка в друг магазин в гр. Търговище също е констатирано предлагане за продажба на дрехи с различни  защитени търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право. Предлаганите артикули са спортни комплекти, рокли, тениски, колани.

На 3.11.2022 г. при извършена полицейска проверка в магазин в гр. Омуртаг е установено, че в него са изложени за продажба чанти с логото на 3 защитени търговски марки без съгласието на притежателя на изключителното право на търговската марка.

Артикулите са иззети по надлежния ред.

По случаите са образувани  три досъдебни производства.

В хода на превантивната акция полицейските служители са проверили 8 обекта и 17 граждани.

Съставени са 3 предупредителни протокола по Закона за МВР.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име