До 8 февруари 2019 г. е срокът за подаване на заявления в Община Търговище за участие в традиционния базар за мартеници, който ще се проведе от 18 февруари до 2 март. Към момента 46 търговци са заявили участие. През 2018 г. те са били общо 110.

Желаещите да наемат терен на открито трябва да подадат бланка по образец на гише с № 3, 4 или 5 в Центъра за административно обслужване. Жребият за определяне на местата ще се проведе на 12 февруари, от 10.00 часа, в зала 74 на Община Търговище. Тогава ще бъдат връчени и разрешенията за ползване на терените и ще се заплащат таксите от 1,50 лв. на кв. м. на ден.

Местата, определени за продажба, са: главната алея към Драматичния театър, бул. „Сюрен” (срещу МБАЛ-Търговище), ул. „Васил Левски“ (срещу ГУМ) и ул. „Цар Симеон” (Цветарска). Няма да се допуска продажбата на друг вид стоки, освен мартеници, както и наемането на повече от две обособени места от един наемател. Не се допуска замърсяване на местата за търговия и увреждане на настилките, като във връзка с това се забранява достъпа на автомобили за товаро-  разтоварване на мартеници в обхвата на пешеходните зони, е записано в заповедта на кмета. Цялата заповед  е публикувана в сайта на Община Търговище:

.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име