На 1.07.2022 г. около 7,25 ч на път III-409, км 9+300 в община Попово е извършена полицейска проверка на товарен автомобил „Мерцедес 312 Д“ със сливенска регистрация, собственост и управляван от 50-годишен правоспособен водач от гр. Котел, област Сливен. Извършеният тест по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е показал, че водачът управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,22 промила.

Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попов

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 3.07.2022 г. около 5,55 ч на ул. „В. Левски“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 320“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 44-годишен водач от с. Кръшно, община Търговище. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,71 промила.

Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

На 1.07.2022 г. около 19,07 ч в община Търговище – на път II-51, км 31+056 – до разклона за с. Пресяк, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“  с шуменска регистрация, собственост и управляван от правоспособен 42-годишен водач от с. Развигорово, община Хитрино, обл. Шумен.

От извършената проба по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е  видно, че водачът е управлявал с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,37 промила.

Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

По случаите са започнати бързи полицейски производства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име