Отбора на Светкавица гостува в мач от ХХ кръг на първенството на Североизточната трета лига на силистренския „Доростол“и си тръгна с трите точки за Търговище.

Двата отбора започнаха предпазливо мача, като повече време се игра в средата на терена. Все пак в 14 мин. Н. Василев стреля с глава след центриране на З. Инан но вратарят на домакините успя да избие влизащата под гредата топка. Домакините отговориха на предизвикателството и в 20 мин. Н. Николов центрира, но Кристиян Николов се размина с топката на метри от голлинията на пазената от Костадин Иванов врата.

Натиска на домакините се усили и в 24 мин. Вес. Николаев стреля мощно от 10-12 м. но топката премина над напречната греда. В ответната атака З. Инан стреля с глава на сантиметри край десния страничен стълб на вратата пазена от Иван Атанасов.

Минута по-късно К. Михалев стреля мощно но Костадин Иванов успя да избие. В 33 мин.  Светкавица проигра най-чистото си положение за гол когато Н. Василев изведен сам срещу вратарят стреля на сантиметри край десния страничен стълб.

Две минути по-късно и домакините пропуснаха от чиста позиция, когато В. Николаев с удар от 22-23 м. изпробва рефлекса на К. Иванов но той майсторски изби.

И когато мача отиваше към своя край в 43 мин. последва груба грешка на домакините. Вратарят И. Атанасов се засуети да избие една върната към него топка, Мартин Янакиев го атакува, той стреля в тялото му ,топката рикошира и търговищкият нападател с глава я прати в мрежата за 0:1

Второто полувреме започна с натиск на домакините но търговищките футболисти добре групирани в защита се справяха с техните набези.

В 52 мин бе отсъден пряк свободен удар в ляво от вратата на гостите Николай Николаев  опита центриране, топката мина през куп играчи и спря в мрежата но гола беше отменен заради маркирана преди това засада.

Натиска на домакините се засили и в 78 мин. Г. Димитров стреля силно но топката премина на сантиметри над напречната греда. В 84 мин. Бе последната възможност за „Доростол“ да се доберат поне до едната точка но силен удар на К. Михалев мина над напречната греда.

Така при резултат 0:1 в полза на „Светкавица“, отлично ръководилият мача  съдия Иван Христов от гр. Варна даде края на мача.

В следващия ХХI кръг на 26 март/неделя/ от 15 часа отбора на светкавица приема на стадион „Д. Бурков“ отбора на Дунав II

Светкавица: Костадин Иванов, Данаил Борисов, Зафер Инан, Калоян Цветков, Никола Василев, Мартин Янакиев, Станислав Иванов /к/, Никола Йорданов, Павел Труфев, Теодор Кирчев, Севастиян Георгиев / Десислав Дяков, Серкан Мустафов, Тодор Кулев, Калоян Янчев/

Старши треньор: Калоян Михалев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име