В навечерието на сезон 2021-2022 година на Североизточната Трета лига, съперниците изричаха с респект Светкавица. Търговищкият тим не се интересуваше от първото място, но пък имаше потенциал, с който всички трябваше да се съобразяват. Очакванията, че ще играе основна роля в първенството обаче се оказаха грешни. Различни бяха причините за недоброто представяне, отредило на тима на осмо място в края на миналата година.

В началото на новата, отбора беше поверен на треньорския тандем Калоян Михалев – Николай Георгиев. Двамата привлякоха футболисти с потенциал, опит и Светкавица финишира кампанията на шесто място. Николай Георгиев анализира  представянето на отбора през пролетния полусезон.

„Положителното е повече от негативното по време на престоя ни. Поехме отбора в началото на годината с цел да го класираме в призовата шестица. Изпълнихме я. Можеше да завършим с актив от 4-5 точки повече. Попречиха ни контузии на основни футболисти. В този негативен момент обаче имаше и нещо положително. Дадохме шанс на младите и те показаха, че може да се разчита на тях. Имат потенциал, но трябва да продължат да работят за развитието си“, коментира, Николай Георгиев.

Отбора ще направи първа тренировка на 5 юли. С нея стартира подготовка им за новия сезон на Североизточната Трета лига. В хода на тренировъчния процес, търговищкия тим ще изиграе пет приятелски срещи.

9 юли: Черно море U17 (Варна) – Светкавица (Търговище)

16 юли: Рилци (Добрич) – Светкавица (Търговище)

23 юли: Светкавица (Търговище) – Ямбол (Ямбол)

30 юли: Светкавица (Търговище) – Доростол (Силистра)

6 август: Ботев (Нови пазар) – Светкавица (Търговище)

Sportal.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име