Този път изненадата, ако  можем вече да наричаме слабите игри на домакините изненада, дойде от „Ботев“ (Нови пазар), който ги надигра  надигра с 2:0 като гост. Двубоят бе част от петия кръг на Североизточната Трета лига, а за „Светкавица“- трето поредно домакинство без да познаят вкуса на победата.

Срещата започна при поделено надмощие. Опитите за изостряне на играта от домакините бяха възпирани още в средата на терена от пресата на гостите, които разчитаха на контраатака. Тази тактика на треньора Диян Кирилов даде резултат в 22 мин. когато Едис Ефрахим успя да се измъкне от защитата на домакините и бе фаулиран от вратарят Костадин Иванов. Дузпа, която Йордан Милков превърна в гол- 0:1.

В 40 минута търговищките футболисти бяха близо да изравняването но Даниел Димитров от няколко метра не успя с глава да отклони топката в опразнената врата. Веднага в ответната атака Едис Ефрахим. пропусна да се разпише в 42-ата минута, когато се измъкна сам срещу търговищкия вратар но този път търговищкият страж действа адекватно и спаси удара му.

Второто полувреме футболистите на „Светкавица“ тръгнаха да променят негативния за тях резултат. Треньорът Димитър Пантев пусна в игра опитните Георги Дамянов и новото попълнение Ивайло Русев, но това не даде кой знае какви резултати. Те повече владееха топката, създаваха суматохи пред Живко Вълчев , но не и чисто голово положение. Футболистите на „Ботев“, продължиха със своята печеливша тактика- наситена среда на терена  и контраатака.

В края на мача натиска но домакините се усили, но това отвори доста празнини в тяхната половина. Така в  87 мин. едно неразбирателство между защитник на „Светкавица“ и вратарят позволи на Йордан Милков изпревари Костадин Иванов, прехвърли го и сам на опразнената врата да покачи на 0:2. Голмайсторът беше близо до хеттрик, но след удара му топката рикошира в нечий крак, а секунди преди края влезлият като резерва за „Ботев“ – Митко Митков уцели гредата от фаул, който изпълни от 35 метра.

Светкавица Костадин  Иванов, Станислав Иванов,  Валентин Веселинов,  Никола Арнаудов,  Даниел Борисов,  Николай Пантев, Йордан Йорданов (капитан),  Любомир Михалев, Костадин Иванов, Николай Илиев, Даниел Димитров.

Ботев: Живко Вълчев, Аян Ирфан, Евгени Стоянов, Радослав Петков,  Йордан Миленов (капитан), Калоян Петров,  Денис Кадир, Йордан Нотев, Христо Станчев, Едис Ефрахим, Йордан Милков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име