Отбора на Светкавица разгроми  Спортист /Генерал Тошево/ в среща от ХХ кръг на североизточната аматьорска лига.

На стадион „Д. Бурков“, домакините имаха пълно игрово и териториално предимство и не оставиха никакви шансове на гостите от Спортист. Срещата започна спокойно, като гостите първи имаха шанс да открият резултата още в 5 мин. след пряк свободен удар, но вратарят Т. Тодоров показа класа и предотврати опасността.

В 12 мин. след изпълнение на ъглов удар включилият се напред централен защитник Станислав Иванов се извиси над всички и с глава прати топката в мрежата на Георги Кирчев за 1:0. В 33 мин. Тодор Тодоров показа отново високата си класа, като спаси да последователни удара „от упор“ на Георги Венциславов и Димитър Пенчев.

Три минути по-късно след поредна атака Никола Василев с отличен пас отляво намери Николай Илиев и за него не бе трудно да изпрати топката в мрежата за 2:0 . в 43 мин. Георги Димитров изведе сам срещу вратарят Н. Илиев, но той се засуети и стреля в тялото на вратарят.

Второто полувреме премина при пълно игрово превъзходство на домакините и головете заваляха в мрежата на Г. Кирчев. в 52 мин. Г. Димитров стреля остро, вратарят на гостите изби, но топката попадна в Н. Василев, който простреля долния десен ъгъл за 3:0.

В 55 мин. при едно центриране от ляво Костадин Иванов отклони топката към Н. Василев и той с глава красиво  я изпрати в мрежата за 4:0.

В 73 мин. Г. Димитров  бе фаулиран в наказателното поле и отлично ръководилият срещата Тодор Киров от гр. Варна посочи бялата точка за изпълнение на дузпа. Зад топката застана вратарят на Светкавица, Т. Тодоров а мощният му удар не остави никакви шансове на неговият колега от Спортист- 5:0.

Този гол окончателно прекърши гостите, а треньорът на Светкавица Милен Петков, използва благоприятният резултат да даде възможност за изява на младите футболисти в отбора. В 73 мин. току що влезлият в игра Райан Кръстев се освободи от пазача си на границата на наказателното поле, стреля, вратарят изби в краката на Н. Илиев, който с лекота отбеляза за 6:0.

В 88 мин. една бърза контраатака  на резервите Радослав Стефанов и Райан Кръстев завърши с гол на последният, който фиксира и крайното 7:0

В следващия XXI кръг, на 28 март /неделя/ от 15.00 ч. , отбора на Светкавица гостува на водача в класирането, отбора на „Спартак“-Варна.

 

Светкавица: Тодор Тодоров, Георги Дамянов /к/ (56 Теодор Боев) , Георги Димитров ( 75 Райан Кръстев ) , Данаил Борисов, Йордан Станчев   ( 70 Серхан Мустафов ), Костадин Иванов ( 70 Радослав Стефанов ) , Никола Василев, Никола Найденов ( 75 Момчил Стоянов ) , Николай Илиев, Никола Арнаудов, Станислав Иванов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име