OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Футболистите на „Светкавица“ изиграха първата си контрола включена в зимната подготовка а отбора. Техен съперник бе юношеската формация U-19 на ПФК „Черно море“- гр. Варна.  В първата контрола ст. треньора  Милен Петков освен титулярите от есента, пусна и новите попълнения дошли в Търговище: вратарят Тодор Тодоров- шампион с отбора на „Литекс“ преди години, защитникът Б. Банков, също опитен футболист, както и младите Симеон Симеонов- нападател, Георги Щерев- десен бек, Живко Герчев- опорен халф, като и петимата преди това са играли в състава на „Ботев“- Нови Пазар. Към тях се присъедини и Веселин Николаев от школата на „Лудогорец“-Разград.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В контролата старши треньора провери възможностите и на четирима юноши от школата на „Светкавица“. Отбора напусна Юлиян Загоров а съдбата на чужденците- белгиеца Джеси Моншеджу и французина  Ибрахим Бамба ще бъде решавана през тази седмица. За малцината зрители дошли на контролата очакваха лесна победа на юношеската формация на „Черно море“ но останаха разочаровани. Отбора на гостите, които са на второ място в групата си заедно с отбора на „Септември“- София се показаха като добре обигран и опитен отбор и спечелиха заслужено мача с 0:4. Още в 20 мин. След една триходова комбинация варненските футболисти поведоха с 0:1 а в ответната атака домакините пропуснаха може би най чистото си положение в мача, когато техен нападател излезе сам срещу вратарят, прехвърли го но прехвърли и вратата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

От тук нататък мачът се водеше предимно в центъра на терена, но с изтичане на минутите изтичаха и силите на търговищките футболист. През второто полувреме треньора Милен Петков направи множество смени, като даде възможност на новодошлите футболисти и юношите на отбора да покажат своите възможност. Варненският отбор постепенно наложи своето надмощие и в 66 мин. Вече водеха с 0:2. В края на мача превъзходството им бе пълно и с нови два гола в 82 мин. След грешка на защитата и 85 мин. когато бе проспано едно центриране в наказателното поле, оформиха крайното 0:4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Веднага след мача ст. треньора на „Светкавица“ Милен Петков заяви: Не съм изненадан от резултата. Физическата ни подготовка не е на необходимото ниво и всички видяха това след 35-40 мин. През второто полувреме дадох шанс на младите  и новопостъпили футболисти в отбора и видяхме някои добри неща, но липсваше синхрон в отбора. Нарочно избрах юношеската формация на „Черно море“ защото повечето от нашите футболисти са на тая възраст, но предстои още много работа. Със селекцията почти сме приключили, очакваме да се завърнат 1-2 футболисти от есенния състав, които в момента са в чужбина. Надявам се в началото на пролетния полусезон отбора ни да има съвсем друг облик“. Следващата контрола на „мълниеносците „ е в сряда-7 февруари срещу отбора на Ямбол на тренировъчното игрище на клуба от 15.00 ч.

Светкавица: Тодор Тодоров, Радослав Стефанов, Николай Николов, Мирослав Великов,  Георги Дамянов, Даниел Генов, Христо Станчев, Кешиф Фахрединов, Акбел Османов,  Илхан Саидов, Цветан Иванов, Добромир Добрев, Динко Дерменджиев, Велислав Георгиев, Хасан Хасанов, Банко Банков,  Симеон Симеонов, Георги Щерев, Живко Герчев и Веселин Николаев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име