„Светкавица“ спечели регионалното дерби срещу отбора на „Волов“ в среща от VI кръг на първенството на Североизточната трета лига.

Двата отбора изиграха едно сравнително равностойно първо полувреме, като гостите имаха първи възможност да открият резултата, когато в 21 мин. една бърза контраатака подхваната от Алекс Александров бе последвана от остро центриране към Сонер Хюсеин ударът му мина в опасна близост край вратата. В 27 мин. при поредната си атака към вратата на гостите Михаил Паскалев стреля остро но вратарят на гостите Стефанов успя да избие в ъглов удар.

След изпълнението му от дясно, към далечната греда Данаил Борисов върна топката към точката за изпълнение на дузпа и Георги Дамянов с отсечен удар я заби в мрежата ва 1:0.

Самия край на полувремето Сонер Хюсеин се извиси над останалите пасивни защитници на гостите но ударът му с глава не намери очертанията на вратата.  Второто полувреме започна с натиск на домакините и в 51 мин. Ивайло Русев навлезе мощно в наказателното поле на шуменци но ударът му беше слаб и неточен.

Натиска на домакините продължи и в 65 мин. Костадин Иванов навлезе в наказателното поле, опита се да преодолее и вратарят Стефанов, който го фаулира и главният съдия Иван Христов от Варна посочи бялата точка за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Ивайло Русев но ударът му мина край десния страничен стълб.

В 76 мин. Даниел Димитров проби през центъра излезе фронтално срещу вратарят на гостите но стреля в тялото му.

Да самия край на мача и двата отбора не можаха да намерят верния път към една от двете врати. В първата минута на даденото от съдията продължение Николай Илиев стреля силно но топката срещна десния страничен стълб на вратата на шуменци.

В следващия VII кръг на 2 октомври от 16.00 часа, е местното дерби в което отбора на „Светкавица“ гостува на стадион „Стамо Костов“ на „Черноломец 1919 “ /Попово/

 

Светкавица: Костадин Белинов,  Валентин Веселинов / 86 Райан Кръстев/, Данаил Борисов /86 Балю Балев/, Ивайло Русев /73 Даниел Димитров/, Георги Дамянов,  Йордан Йорданов /55 Николай Илиев/, Костадин Иванов, Михаил Паскалев, Никола Йорданов, Николай Пантев, Станислав Иванов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име