Младшите посланици на Европейския парламент от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ са делегати на първата присъствена национална конференция – NSC Sofia 2023. Събитието е един от най-големите младежки форуми в страната с над 150 участници от България и Европа и се провежда в София от 9 до 13 април 2023 г.

През тези четири дни младежите обменят опит, споделят мнения, обсъждат и решават проблеми, свързани с основната тема – “Навлизане в нова дигитална ера – изследване и справяне с възможностите и предизвикателствата на пост-COVID света”.

Сесията представлява модел на Европейския парламент и се провежда на английски език. Делегатите са разделени на парламентарни комисии, където работят за намиране на решения и създаване на резолюция по възложената тема. Предстои днес комисиите да се съберат, за да обсъдят резолюциите и да гласуват тяхното „приемане“. 

Със симулацията на срещата организаторите от Европейския младежки парламент в България искат да вдъхновят младите хората да повишават знанията си, да подкрепят интеграцията в Европейския съюз и да се изграждат като личности, които могат да работят в екип и да отстояват своето мнение и интереси.

Европейският младежки парламент (ЕМП) е образователна програма, която се стреми да развие познанието на младите в сфери като международна политика, социални отношения и културен обмен. Организацията има за цел да даде път на младежта да променя света около себе си на европейско ниво, окуражавайки креативност, активно гражданство и непредубеденост. ЕМП България е активен член на международната мрежа на ЕМП, която е съставена от над 40 национални комитета из цяла Европа, които организират над 500 събития с около 35 000 участници годишно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име