Премиера на куклената постановка „Котаракът в чизми“, по едноименната приказка на Шарл Перо, предстои да видят най-малките зрители в Търговище. Адаптацията и режисурата са на Валентин Владимиров – Валяка, а премиерата ще е на 25 юни, събота, от 11 часа, на сцената на кукления театър.

Както всяка приказка и нашата започва с: имало едно време… и продължава с историята на воденичарския син Пиер, който мечтае да стане крал. Бедният му баща се опитва да го вразуми, но главата на мързеливеца Пиер е дебела и той нехае за бащините съвети. Един ден чудото става! Котаракът Людовик, който Пиер получава в наследство, изведнъж проговаря и му предлага сделка – да го възкачи на трона като в замяна иска чизми, шапка и… подчинение.

Всички знаем историята за котарака, облечен като благородник с чизми и шпага. Само че тази е по-различна. Тя е пълна с истини и има не една, а три поуки! Разказана е от трима истински трубадури – волни души, които пътуват, пеят и разказват история за Късмета, който те спохожда веднъж в живота, за Мечтите, които трябва да следват теб, а не обратното, и за Пътя, който всеки сам избира.

Сценографията и куклите са дело на Юлия Лачева. Музиката е на Станимир Иванов. Участват: Деница Славева, Димитър Караиванов, Микаела Кюркчиева и Христо Доков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име