Третото издание на фестивала за църковни песнопения ще се проведе в периода 12-13 юни в гр. Попово, информира „Местен вестник“. Той е предназначен за хорови и източноцърковни песнопения. Целта му е популяризиране на църковните песнопения и представянето им пред широката аудитория. Фестивалът се провежда с благословението на Св. Синод на Българската православна църква и е под патронажа на Русенската света митрополия.
Организатори на духовното събитие, единствено по рода си в Северна България, са Община Попово и Сдружение за фолклор „Цветница”, със съдействието на храм „Успение Богородично” – гр. Попово. Тази година програмата предвижда и съпътстващи мероприятия в три от храмовете в община Попово – в кв. Сеячи, гр. Попово, и в селата Медовина и Дриново.
Гост изпълнител на откриването на фестивала – 12 юни от 11:00 часа, ще бъде хорът на Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”. Конкурсната програма ще се проведе в залата на Дом на културата „Димо Коларов” – гр. Попово, а награждаването и гала концертът ще бъдат в храм „Успение Богородично”.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име