Над 500 гимнастика от цяла  България в продължение на седмица разпределяха шампионските титли на Държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика  за 2020г. в  зала „Арена армеец” в гр. София. КСГ ”Торнадо” Търговище участва  с отбори в три възрасти – „деца до 8г.“, момчетата младша, момчетата старша и индивидуално с   юноши младша  и юноши старша.

Възпитаниците на треньорите Добромир Стойнев, Йордан Савов и Снежана Стоянова се представиха отлично – отборни купи във всички възрасти. Отборът на най-малките –  до 8г. в състав Онур Хикмет, Волкан Кемал, Светозар Красимиров, Алпер Ашък, Едис Мартинов и Виктор Господинов се класираха на трето място, след „Черноморски Юнак“- Варна и ЦСКА.

В индивидуалното класиране имаше само многобой, където след отличната си игра Онур Хикмет завоюва вицешампионската титла, а Волкан Хикмет е пети! И при момчетата младша отборът на Торнадо в състав Мерт Ахмед, Даниел Господинов, Димитър Лалов, Николай Лалов и Даниел Недков се класира трети. В индивидуалното класиране Мерт Ахмед е трети в многобоя, земя, прескок и в осмицата на останалите уреди, а Даниел Господинов е осми на земя.

Отборът на момчетата старша /Радостин Янев, Константин Куцаров, Данаил Руменов, Християн Василев, Иван Стоичков и Павел Милчев/ останаха втори в отборното класиране. Радостин Янев е вицешампион на висилка и трети в многобоя, халки и прескок. Данаил Руменов е шести на прескок, а Константин Куцаров осми на халки.

Въпреки малкото време за подготовка, при юношите младша Георги Стоянов се представи отлично! Окичи гърдите си с три шампионски титли-на кон с гривни, халки и висилка, вицешампионска титла на земя и бронзов медал в многобоя! Въпреки, че Миркаан Даян Стефанов участва за първи път в тази възраст, той завоюва три бронзови медала-земя, халки и успоредка, четвърто място в многобоя и кон с гривни и пето на висилка. Димитър Иванов за първи път участва във възрастта юноши старша, където се представи добре. Николай Димитров и Борислав Илиев представяха клуба с обективното си съдийство.

Ръководството на КСГ „Торнадо” е изключително доволно от представянето на възпитаниците си на най-важното състезание за годината, въпреки пандемията, отказването на много състезатели /от страх/ и загубата на спортна форма на гимнастиците.

 

 

 

 

 

5 КОМЕНТАРА

  1. Къртовски труд на децата, който служи за атестация на треньорите. Един от най-добрите треньори в България, обиколи Америка за да се завърне в България, защото и да живееш в чужбина си оставаш единак. Не разчитайте на гимнастиката. Знаете как учителите по физическо, които не могат да ви стъпят на малкия пръст си вземат заплатите, а други изявени спортисти стоят без работа, защото назначават баскетболисти, футболисти. Някои треньорки вече са пенсионерки, но не освобождават мястото. Вземете ЗАНАЯТ. В спорта няма пари – някоя такса от деца. Не учете за треньори, защото ще се молите за такса от родителите. А, и гимнастика ограничава ръста. Това е моето мнение. Бъдете разумни.

  2. В училище хвърлят топката за народна, ловци на вълци, бий и бягай, топка над въже и футбол. Стоят в стаичката, ако се разбучи излизат.

  3. Защо все назначават за учители по физическо баскетболисти, футболисти, борци? Има ли пръст мъжът на една треньорка по гимнастика? Като закриват паралелка по спорт в спортното училище, назначават ли го после за учител по физическо? Имат ли предимство провалили се треньори и зам. директори от спортното училище?

  4. Една гимнастичка, някога правеше само обтегнато салто на земя, задно колело на греда, премятане на прескок и склопка на успоредка и от около 40 години е треньорка по спортна гимнастика!? A, други си губят времето по национален отбор, общежития, хотели и на борсата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име