На сигнал за пожар в комбайн в землището на с. Вардун в община Търговище са реагирали служители на РСПБЗН-Търговище с три противопожарни автомобили на 29.07.2023 г.

На място те са установили, че огънят е обхванал и пшеничен блок. Вследствие на инцидента зърнокомбайнът е унищожен, както и около 80 декара с пшеница. Благода рение на професионалната намеса на огнеборците са спасени около 100 декара с посеви.

На получен сигнал за възникнал пожар в двигателя на лек автомобил в гр. Попово са се отзовали на същия ден екип служители на РСПБЗН-Попово. Автомобилът е бил унищожен вследствие инцидента.

Служители на районните служби ПБЗН в областта са реагирали и на няколко сигнала за отстраняване на паднали от бурята през миналата седмица в гр. Търговище дървета – на ул. „Пирин“ в гр. Търговище, в кв. „Запад“ и на пътното платно в местността „Чокята“ край града.

Отстранени са и опасно надвиснали вследствие бурята големи клонове на дървета над междублокова площадка в кв. „Запад“,  в кв. „Запад 3“, и над детска площадка в детска градина на ул. „Никола Симов“ в гр. Търговище.

Погасени без преки материални загуби са и няколко пожара в община Търговище, възникнали в стърнище с площ около 60 000 кв м в землището на с. Вардун, в сухи треви в дворно място с. Буховци, и в нерегламентирано сметище в землището на с. Пробуда.

Пожарите са причинени от небрежност при боравене с открит огън.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име