На 21.04.2022 г. в 9,30 ч на път I-4/София-Варна/ в община Търговище, км 218+200 – до кантона на Областното пътно управление, е извършена полицейска проверка на пътуващ в посока гр. Варна лек автомобил „Нисан Алмера“ с търговищка регистрация – собственост на жена от гр. Омуртаг, и управляван от 46-годишен водач от с. Ястребино, община Антоново.

При извършена проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,29 промила.

Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

На същия ден около 13,40 ч е била извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди“ с търговищка регистрация на ул. „Цар Освободител“ в гр. Омуртаг. Автомобилът е собственост на мъж от гр. Търговище и е бил управляван в посока към автогарата от 55-годишен правоспособен водач от с. Божурка, община Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол 1,94 промила в издишания от него въздух.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Омуртаг.

На 23.04.2022 г. около 18,40 ч на ул. „Раковски“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Бора“ с търговищка регистрация – собственост на мъж от същия град, и управляван от 28-годишен правоспособен водач от града.

При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,61 промила.

Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово на основание.

 На 23.04.2022 г. около 01,35 ч на ул. „Васил Левски“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 320“ с търговищка регистрация, управляван от 33-годишен неправоспособен водач от с. Преселец, община Търговище.

При проверката е установено, че водачът управлява моторното превозно средство, без да притежава свидетелство за правоуправление, след като е наказван в едногодишен срок за същото по вид нарушение с влязло в сила на 16.07.2021 г. наказателно постановление.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име