При извършена около 13,20 ч на 15.01.2021 г. полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че правоспособен 31-годишен водач от гр. Омуртаг управлява по бул. „Митрополит Андрей“ собствения си товарен автомобил „Опел Мовано“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,73 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

При извършена на 17.01.2021 г. около 20,20 ч полицейска проверка в община Омуртаг – на път I-4/София-Варна/, км 186+230, на правоспособен 44-годишен водач от с. Калоян, община Вълчи дол, област Варна, е установено, че същият управлява в посока гр. Варна лек автомобил „Мерцедес“ с варненска регистрация – собственост на жена от същото село, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,32 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Още един водач на МПС е задържан за срок до 24 ч в РУ-Търговище. При извършена на 17.01.2021 г. около 19,35 ч полицейска проверка в с. Здравец, община Търговище, е установено, че правоспособен 45-годишен водач от гр. Търговище управлява собствения си товарен автомобил „Сузуки Витара“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,35 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване

По случаите са образувани 3 бързи полицейски производства по описите на РУ-Търговище и РУ-Омуртаг.

При извършена на 16.01.2021 г. в 21,28 ч на ул. „Кап. Данаджиев“ полицейска проверка е установено, че правоспособен 27-годишен водач от с. Самуил, обл. Разград, управлява собствения си лек автомобил „Порше Кайен“ с разградска регистрация след употреба на наркотичното вещество канабис, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test”. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от закона за МВР.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име