Има ли възможност отбора на „Светкавица“ да не стартира в Пролетния дял на първенството в Североизточната „В“ Аматьорска футболна група.  Ето какво сподели президента на клуба Емил Янчев:

„Подготовката на отбора стартира на 14 януари, като футболистите тренират активно и бяха изиграни 5 контролни срещи. Отбора тръгва с големи амбиции привличайки четирима най-качествени попълнения от Трета североизточна лига: Т. Тодоров- вратар /бивш шампион на България с отбора на „Литекс“/, Диян Димитров /голмайстор на лигата/ Банко Банков- защитник и Живко Герчев- полузащитник. От началото на годината до сега, към клуба няма преведен нито един лев от Общината. Подготовката и изиграните контроли съм ги спонсорирал с лични пари а сумата възлиза на 2 500 лв. Първенството на представителния тим започва в Шумен на 24.02 в регионалното дерби срещу местния „Волов“, но в касата на клуба няма постъпил и един лев. Всичко това внася една несигурност в състезатели и ръководство. Субсидията на клуба се внася всеки месец, но до сега това не е свършено. Клубът съществува и се издържа от общинска субсидия, и малка част от спонсорството за реклама на Efbet, която също минава през общинската каса. При това положение не сме в състояние да покриваме най-елементарните си разходи, като път и храна. Проблемите идват от група общински съветници, които по един или друг начин пречат клуба да работи нормално.  Това са Ивайло Първанов от партия „АБВ“, Христо Стойнев от Партия ГЕРБ и Драгомир Димов, отговарящ за спорта в общината .Под въпрос е и школата на всички формации- от най-малките деца /подготвителна група/ до юноши- старша възраст. Футболът в града ни има близо 100 годишна история, минала през всякакви трудности и перипетии. Прекратявайки участие във всякакви първенства и турнири е равносилно на престъпление. Въпросът е и този път дали ще оцелее, като се вземе разумно решение“

Ще изчезне ли „Светкавица от футболната карта на България? Този път топката е в Общината и общинските съветници. Да се надяваме, че те ще я отиграят правилно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име