Осмокласници от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ гостуваха на областния управител на област Търговище Гергана Цонева. Срещата се проведе в рамките на организирания „Ден на отворените врати” по повод 25-та годишнина от създаването на Областна администрация Търговище.

Учениците, които са посланици на Европейския парламент, се запознаха с правомощията на областния управител и дейността на подпомагащата го администрация. Информация за структурата и дейността й представи пред учениците зам. областният управител Димитър Станев. Той запозна присъстващите с основните задачи, които изпълняват служителите в администрацията и с особеностите на работата в териториалната структура.

В хода на разговорите младшите посланици проявиха интерес към отговорностите на областния управител и неговата администрация при произвеждането на избори. Главният секретар Тодорка Танева информира младите хора, че областният управител отговаря за организационно-техническата подготовка на изборите, като работата му е да осигури координация в работата на институциите и ведомствата с цел провеждане на честни и демократични избори и недопускане на порочни практики по време на изборния процес.

Областният управител Гергана Цонева каза, че е много доволна от срещата си с учениците и тези срещи ще продължат. „Държавата власт трябва да бъде открита, да бъде публична и младите хора да познават работата на институциите“ – коментира Цонева.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име