Еднократни стипендии от по 150 лева получиха седем ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ в Търговище. Средствата са осигурени от стипендиантската програма, създадена в рамките на партньорството между Международната награда на херцога на Единбург и УНИЦЕФ България.

Съгласно регламента за период от 6 месеца се отпускат до 10 стипендии за подкрепа и пълноценно участие на младежите в програмата. Нашите ученици се съревноваваха с над 950 участници от България, като силната им мотивация впечатли комисията и им донесе паричната премия.

Всеки от участниците работи по индивидуален план, съобразен с неговите интереси. Той получава подкрепа от своя лидер и от менторите в различните направления – доброволчество, спорт и умение.

От 2017 година Първо СУ „Свети Седмочисленици“ е част от глобалната мрежа от лицензирани училища и организации в над 140 държави, които предлагат на своите ученици възможността да участват в Международната награда на херцога на Единбург и да получават неформално образование на световно ниво.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име