Занятието се организира от Областна администрация – Търговище, във връзка с изпълнението на Годишната план- програма за безопасност на движението по пътищата на област Търговище за 2022 г. 

Ситуацията на пътен инцидент се разиграва при определен сценарий, с участието на всички служби, които реагират на действителни пътни инциденти.

Проиграваната ситуация възпроизвежда фактите и обстоятелствата на реално настъпил пътен инцидент на пътя Котел – Омуртаг. На 01.09.2022 г. около 10:00 ч. възниква ПТП, при което автобус удря предприел неправилна маневра лек автомобил, който впоследствие се ударя в паркиран товарен автомобил. 

Вследствие на произшествието са пострадали тежко водачът и пътуващият в лекия автомобил, които са заклещени в него. Пострадал е и работник, който е бил пред спрелия товарен автомобил. 

Двама души от автобуса са със средно тежки наранявания, докато останалите участници в инцидента са с леки травми и шок. Тежко ранените  са откарани до  болнично заведение, а на леко пострадалите, на място е оказана подкрепа от доброволците на БЧК.

Бяха  отработени реакциите за ефективно и адекватно оповестяване, координация и реагиране от страна на компетентните органи за справяне с последствията от пътно транспортното произшествие с пострадали.

В учението се включиха РД „ПБЗН“-Търговище, ОД на МВР Търговище, ЦСМП Търговище, ОС на БЧК, Областното пътно управление, общини, Регионалната дирекция „Автомобилна администрация“, РЗИ-Търговище и доброволни формирования към общините.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име