Учение за отработване реакциите при настъпило пътнотранспортно произшествие на територията на област Търговище ще се проведе на 01.09.2022 г. от 10.00 ч. на паркинга на бензиностанция „Интер Петрол“ на околовръстен път на гр. Омуртаг.

Занятието е планирано и се организира от областната комисия по безопасност на движението по пътищата към Областна администрация – Търговище, във връзка с изпълнението на Годишната план- програма за безопасност на движението по пътищата на област Търговище за 2022 г.

На определено за целта място ще бъде пресъздадена ситуация за настъпил пътен инцидент с участието на МПС за обществен превоз на пътници, лек автомобил и тежкотоварно МПС.

Целта на демонстрацията е отработване на реакциите за ефективно и адекватно реагиране на компетентните органи за справяне с последствията от пътно транспортното произшествие с пострадали.

В учението ще се включат представители на РДПБЗН, ОДМВР, ЦСМП, ОС на БЧК, Областно пътно управление, Общини, Регионална дирекция „Автомобилна администрация“, РЗИ и доброволни формирования към общините, които са и членове на областната комисия по безопасност на движението.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име